POLITICA DE CONFIDENTIALITATE SI PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Settimo Concept SRL certifică faptul că va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Settimo Concept SRL respectă Regulamentul UE 2016/679 (GDPR) precum și orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul României.

Datele cu caracter personal reprezinta orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila. In principiu reprezinta date personale, pe care si compania Settimo Concept SRL le are in vedere: numele si prenumele persoanei fizice, domiciliul, adresa de email, CNP, numar de telefon, coduri client/atribut al contului inregistrat, codul de identificare de tip AWB pentru livrarea produsului comandat etc. 

Prelucrarea de date cu caracter personal reprezinta orice operatiune efectuata asupra datelor cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea prin transmitere (inclusiv catre terti daca este cazul), punerea la dispozitie, alinierea, combinarea, blocarea, restrictionarea, stergerea, distrugerea etc. 

Datele personale pe care le colectează și prelucrează compania Settimo Concept SRL sunt: numele și prenumele, domiciliu (adresa poștală pentru livrare), adresa de email, CNP-ul, numar de telefon, coduri de identificare client/ identificator online, date de facturare (in cazul finalizării unei comenzi), voce, informații bancare (în cazul efectuării unui retur/ramburs de plată), cont social media.

Settimo Concept SRL colecteaza numai acele date personale minime necesare indeplinirii scopurilor/activitatilor realizate de catre companie. Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, asa cum sunt definite in Regulamentul General privind Protectia Datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 18 ani.

Scopurile prelucarii datelor cu caracter personal furnizate de catre un client/ cumparator avute in vedere si urmarite de catre compania Settimo Concept SRL sunt următoarele:

- Pentru a facilita accesul clientului la serviciile Settimo Concept SRL:

a) creearea și administrarea contului în cadrul platformei Settimo

b) validarea, expedierea și facturarea comenzilor către client

c) ulterior validării comenzii, pentru transmiterea de informații privind produsele, perioadele de livrare, anulări sau alte probleme de orice natură referitoare la o comandă sau un contract, la serviciile sau produsele achiziționate de către client

d) returnarea produselor conform prevederilor legale

e) asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările cu privire la comenzi sau la produsele și serviciile Settimo Concept SRL. Aceste servicii pot include trimiterea de newslettere și/sau alerte periodice, în format electronic, telefonic sau prin poștă

f) scopuri statistice, fără ca drepturile și libertățile fundamentale ale clientului să fie afectate

h) îmbunătățirea serviciilor Settimo Concept SRL și în scopuri de marketing: prin mesaje de tip e-mail, SMS, telefonice, mobile push, webpush, etc., conținând informațiicu privire la oferta curentă Settimo Concept SRL, informații referitoare la produsele adăugate în secțiunea Wish list/ Coșul meu.

Settimo Concept SRL se obliga ca datele colectate ale clientului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

Orice client Settimo Concept SRL are dreptul și libertatea de a își retrage consimțământul de prelucrare a datelor prin:

- Modificarea setărilor din contul de client

- Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi

- Contactarea Settimo Concept SRL pe adresa de email office@settimo.ro printr-o cerere scrisă, sau la numărul de telefon de contact.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor*.

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, Settimo Concept SRL are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. Scopurile colectării datelor sunt: reclama, marketing și publicitate precum și servicii de comunicații electronice. Este necesar să furnizați datele, acestea fiind necesare pentru comunicările comerciale, livrarea produselor și emiterea documentelor fiscale. Refuzul dumneavoastră determină imposibilitatea noastră de a vă putea livra produsele.

Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți vânzătorului - Settimo Concept SRL - acces nerestricționat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca vânzătorul Settimo Concept SRL - să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste idei, concepte sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul site-ului www.settimo.ro. Settimo Concept SRL nu va constitui subiect de obligații referitoare la confidențialitatea informațiilor trimise, dacă legislația în vigoare nu prevede alte specificări în acest sens.

Prin citirea documentului ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a vă adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

De asemenea, Settimo Concept SRL poate furniza datele cumpărătorului cu caracter personal altor companii cu care se află în relații de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează ca aceste date sunt păstrate în siguranță și ca furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, după cum urmează: partenerilor comerciali pentru furnizarea produselor/serviciilor comandate, furnizorilor de servicii de curierat, furnizori de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plată/bancare, altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre, asigurători. Mentionam ca datele cu character personal nu se folosesc in scopuri publicitare fara acordul dumneavoastra expres.

Informatiile cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchetul General, Poliție, instanțele judecătoresti și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

Solicitarea ștergerii datelor cu caracter personal se poate realiza în cazul în care datele nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau v-ați retras consimțământul

Păstrarea datelor cu caracter personal: Datele personale urmează să fie stocate de către Settimo Concept SRL atâta timp cât aveți un cont în platforma www.settimo.ro. Puteți să solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau a contului.