Menu
Cosul tau

Termeni si Conditii


1.        DEFINIȚII

SETTIMO Design Store – Societatea SETTIMO CONCEPT SRL, cu sediul social in Bucuresti, Str. Agricultori, Nr. 117, Bl. 81, Sc. 2, Et. 3, Ap. 46, Sector 3, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/10788/2010, cod de identitate fiscala nr. RO27681311, Capital social: 210, organizata in baza legii romane.

Site - Domeniul settimo.ro si subdomeniile acestuia.

Vânzător - SETTIMO CONCEPT SRL, cu sediul social in Bucuresti, Str. Agricultori, Nr. 117, Bl. 81, Sc. 2, Et. 3, Ap. 46, Sector 3, Reg. Com. J40/10788/2010, CUI RO27681311

Cumpărător – persoană fizică/ persoană juridică sau orice entitate juridică care își creează un cont în site și emite o comandă.

Utilizator – persoană fizică/ persoana juridică înregistrată pe site care și-a dat acordul cu privire la clauzele specifice din secțiunea Termeni și Condiții prin finalizarea procesului de creare a contului.

Client – persoană fizică/ persoană juridică care are sau obține acces la conținut și serviciu, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Settimo Concept sau ulterior creării si utilizării unui cont.

Cont – secțiunea din site care necesită o adresă de e-mail și o parolă care permite cumpărătorului transmiterea comenzii și care conține informații despre comparator si adresa de livrare, istoricul comenzilor si lista de produse preferate.

Comandă – document electronic care intervine ca formă de comunicare între vânzător și cumpărător prin care cumpărătorul își exprima intenția de a achiziționa produse sau servicii de pe site si de a face plata acestora.

Produse și servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele și serviciile menționate în comandă, care urmează a fi furnizate, respectiv prestate cumpărătorului de către vânzător.

Specificații – totalitatea descrierilor și a specificațiilor produselor și serviciilor așa cum sunt precizate în comandă.

Conținut definește:

-          toate informatiile și datele de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;

-          continutul oricarui e-mail trimis cumpărătorului de către vânzător prin mijloace electronice;

-          orice informație comunicată cumpărătorului prin orice canal de comunicare de către vânzător, conform informațiilor de contactare, specificate sau nu de către acesta;

-          informații legate de produsele, serviciile și tarifele practicate de catre vânzător sau de catre un tert cu care Settimo Concept are incheiat contract de parteneriat într-o anumită perioadă;

-          date referitoare la vânzător sau alte date privilegiate ale acestuia.

Contract – reprezintă, conform definiției cuprinse în OUG 34 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor si transpunerii Directivei 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor, contractul la distanță încheiat între vânzător și cumpărător, fără prezența fizică simultană a vânzătorului și a cumpărătorului.

Newsletter – mijloc de informare periodica, exclusiv electronic, asupra produselor și serviciilor sau a campaniilor desfășurate de către vânzător într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea Settimo Concept cu referire la informațiile conținute de acesta.

Campanie – perioada delimitată de timp, stabilită de către vânzător pentru un număr finit de produse și/sau servicii, expuse în scop comercial.

Drepturi de proprietate Intelectuală - toate drepturile materiale cum ar fi know-how, dreptul de autor, drepturi de proiectare, drepturi de model, drepturile de bază de date, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele enumerate mai sus.

Date cu caracter personal - informatiile privind o persoana fizica reprezintă date personale: numele și prenumele persoanei, CNP-ul, domiciliu, adresa de email, numar de telefon, date de localizare etc.

Tranzacție – încasarea sau rambursarea unei sume rezultată din vânzarea unui produs și/sau serviciu de către Settimo Concept catre cumpărător, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de către Vânzător sau prin transfer bancar, indiferent de modalitatea de livrare.

Document – prezentele Termene și Condiții.

 

2.        GENERAL

Clientul se obligă sa furnizeze corect numele, adresa și alte informații necesare in vederea operării comenzilor plasate. Prin accesarea contului și utilizarea parolei personale, clientul este responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acesteia. Compania Settimo Concept nu poate fi facuta responsabila pentru erorile/ incidentele survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea și confidentialitatea contului și parolei sale.

Prin lansarea unei comenzi pe site, cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail, SMS, telefon) prin care vânzătorul își derulează operațiunile pe site.

Prin plasarea unei comenzi, cumpărătorului își exprimă acordul cu termenii și condițiile din prezentul Document si acordul ca informațiile furnizate către Settimo Concept sunt folosite numai în scopul pentru care au fost introduce, respectiv pentru efectuarea comenzilor. Settimo Concept nu face publice datele furnizate de clienții săi fără acordul explicit al acestora.

Vânzătorul va informa cumpărătorul, prin mesaje distincte, înregistrarea comenzii, respectiv confirmarea comenzii. Notificarea primită la efectuarea comenzii are caracter pur informativ și nu reprezintă încheierea contractului între vânzător și cumpărător. Înregistrarea unei comenzi online de către vânzător, discuțiile telefonice sau prin alte mijloace de comunicare nu constituie o validare și confirmare ferme ale comenzii și, în consecință, nu semnifică încheierea contractului la distanță.

Din cauza volumului mare de informații și a condițiilor impuse de către furnizori, caracteristicile și disponibilitatea produselor prezentate în acest site se pot schimba fără o notificare prealabilă.

Pentru achiziționarea produselor care se produc pe bază de comandă sau se aduc doar pe comandă in tara, se solicita achitarea avansului de 50% din valoarea produsului.

În cazul produselor care sunt fabricate la comandă sau personalizate în mod clar la cererea cumpărătorului, nu se acceptă returul.

S.C. Settimo Concept S.R.L. va emite către cumpărător o factură pentru produsele și serviciile prestate, obligația cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform legislației în vigoare.

Ne rezervăm dreptul de a anula comenzile incomplete sau făcute fără informații de bază (de exemplu: nume cumpărător, telefon de contact, adresa de email, adresa de livrare, adresa de facturare, modalitate de plată).

În cazul în care un produs este listat cu un preț incorect sau cu stoc incorect sau cu informații incorecte din cauza unor erori tipografice sau erori în stabilirea prețurilor sau informațiile despre produs primite de la furnizori, ne rezervăm dreptul de a refuza sau anula orice comandă plasată pentru produsele ce prezintă eroare. Vom avea dreptul de a refuza sau anula orice comandă chiar dacă aceasta a fost platită în prealabil. În acest caz banii vor fi returnați în cel mai scurt timp.

Ne rezervăm dreptul de a modifica discounturile, reducerile și promoțiile fără o notificare prealabilă.

Settimo Concept S.R.L. își rezervă dreptul de refuza colaborarea cu clienții ce manifestă comportament și limbaj neadecvat (agresiv, licențios, etc.) sau au în istoricul comenzilor livrari refuzate.

Dacă vânzătorul confirmă explicit o comandă, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de către vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare scrisă (e-mail, SMS) din partea vânzătorului către cumpărător.

Comanda se consideră validă numai după confirmarea de către vânzător a disponibilității stocului, a prețului precum și a caracteristicilor produselor respectiv a serviciilor solicitate de cumpărător.

În lipsa unei confirmări exprese din partea vânzătorului, prezentele termene și condiții generale de vânzare vor sta la baza Contractului încheiat.

 

3.        POLITICA DE VANZARE ONLINE

Accesul în vederea efectuării unei comenzi online îi este permis oricărui cumpărător care are cont pe site-ul www.settimo.ro.

Cumpărătorul poate efectua comanda prin intermediul website-ului prin finalizarea comenzii adăugate în coșul de cumpărături sau prin intermediul e-mail-ului. Cumpărătorul declară pe proprie răspundere că datele furnizate pentru onorarea și livrarea comenzii sunt adevărate, corecte și complete.

După transmiterea comenzii, clientul este de acord ca vânzătorul să îl contacteze, prin mijloacele puse la dispoziție (e-mail, telefon) în vederea confirmării comenzii sau în vederea soluționării oricăror probleme care pot aparea în derularea contractului la distanta.

Vânzătorul va informa cumpărătorul în legatura cu înregistrarea comenzii, respectiv confirmarea comenzii. Înregistrarea unei comenzi online de către vânzător, discuțiile telefonice sau prin alte mijloace de comunicare nu constituie o validare și confirmare ferme ale comenzii și, prin urmare, nu semnifică încheierea contractului la distanță.

Dacă vânzătorul confirmă explicit o comandă, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de către vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare scrisă (e-mail, SMS) din partea vânzătorului către cumpărător.

În lipsa unei confirmări exprese din partea vânzătorului, prezentele termene și condiții generale de vânzare vor sta la baza contractului încheiat.

Vânzătorul nu poate fi forțat sa valideze sau să livreze produse către persoane care nu au confirmat datele de livrare și identificare.

Comanda se consideră validă numai după confirmarea de către vânzător a disponibilității stocului, a prețului precum și a caracteristicilor produselor, respectiv a serviciilor solicitate de cumpărător.

Toate specificatiile, informațiile și imaginile folosite pentru caracteristicile produselor, descrierea produselor și/sau a serviciilor disponibile pe site (imagini statice, dinamice, prezentări multimedia, etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Settimo Concept, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare și informare. Aceste date se pot modifica în orice moment ca urmare a unor erori sau a oricaror alte probleme tehnice, fara ca Settimo Concept sa datoreze daune sau alte penalitati catre nici un potential client.

Fotografiile produselor prezentate pe site au caracter informativ. Accesoriile sau finisajele care nu sunt specificate, dar există în poze, au caracter informativ și nu fac parte din pachetele comandate. In imaginile produselor sau a serviciilor Settimo Concept isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective si implicit nu vor fi livrate la achizitia produselor.

Nu garantăm disponibilitatea stocului tuturor produselor. Prin urmare unele comenzi nu vor putea fi onorate. Cumpărător va fi notificat de către vânzător cu privire la orice modificare.

Termene furnizate la plasarea comenzilor pot fi modificate in functie de anumite aspecte care nu depind de Settimo Concept SRL, ci de anumite aspecte legate de furnizor. Cumpărătorul va fi informat cat de repede posibil in privinta modificarilor de termene.

Settimo Concept poate publica pe site informatii despre produse, servicii si promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Settimo Concept are incheiate contracte sau acorduri de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

În cazul plăților online vânzătorul nu este responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumpărător, inclusiv costul comisioanelor bancare. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai cumpărătorul.

Settimo Concept isi rezerva dreptul de a anula o comanda, in urma unei notificari prealabile adresate clientului, fara ca acesta din urma sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii: furnizarea de date incomplete sau incorecte de catre client; esuarea / invalidarea tranzactiei; neacceptarea de catre banca emitenta a cardului clientului / a tranzactiei; activitatea clientului poate produce daune site-ului settimo.ro; clientul isi exercita drepturile in scopul de a vatama sau pagubi Settimo Concept, contrar bunei-credinte; livrari esuate din culpa clientului; alte motive justificate.

Settimo Concept isi rezerva dreptul de a limita accesul clientului la serviciu si campanii de marketing (de a nu-l include in campania de promovare si fidelizare, de a-i permite sa comande doar cu plata in avans, etc).

In cazul in care unele produse comandate de catre client nu mai sunt disponibile pe stoc sau nu se mai produc din motive independente de Settimo Concept, iar plata comenzii s-a efectuat in avans, Settimo Concept va informa clientul asupra acestui fapt imediat ce cunoaste indisponibilitatea si va dispune rambursarea sumelor achitate in avans in termen de 14 zile de la notificarea clientului sau inlocuirea produselor indisponibile.

Plata comenzilor poate fi efectuat printr-una dintre următoarele modalități: plata online; ordin de plată în baza facturii proforme emise de către vânzător; numerar la livrare (modalitatea de plată cu numerar la livrare nu este disponibilă pentru comenzi online a căror valoare cu TVA este mai mare de 5.000 lei).

Facturarea produselor achizitionate se face in RON folosind informatiile furnizate de catre client. Settimo Concept nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de client pentru factura sau de imposibilitatea deducerii unor cheltuieli datorita informatiilor furnizate incorecte de catre client. Facturile se emit astfel: pentru platile efectuate anterior primirii produselor si serviciilor se emite factura de avans, iar pentru platile efectuate la momentul primirii produselor se emite factura finala. Pentru corectii (anulari, retur) se emit facturi de storno.

Settimo Concept atenționează asupra faptului că există cazuri când, ca urmare a unor disfuncționalități ale site-ului sau erori, prețul afișat pe site poate să nu fie cel real. În aceste cazuri, vânzătorul va informa cumpărătorul asupra prețului corect, menționându-l în cuprinsul confirmării comenzii.

Plata produselor sau a serviciilor achizitionate se poate face atat online prin transfer bancar cat si la livrare catre curier in numerar. Plata in numerar la livrare (la curier) este o metoda de achitare disponibila doar in anumite cazuri si doar pentru anumite produse. In cazul in care clientul comanda cantitati mai mari sau pentru produsele livrate direct de la producator sau comanda este in valoare de mai mult de 1000 lei, Settimo Concept ofera posibilitatea de a achita comenzile doar in avans fie prin transfer bancar, fie prin plata on-line.

Taxa de timbru verde reprezinta valoare in lei platita de catre Settimo Concept catre compania autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare sau reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, conform OUG nr. 1037/2010. Conform legii, taxa de timbru verde este facturata de catre Settimo Concept si trebuie suportata utilizatorul final (client).

In cazul in care exista diferente intre produsele comandate si continutul coletului, clientul are obligatia de a notifica Settimo Concept si curierul in maximum 24 de ore de la receptia coletului, telefonic sau prin e-mail, cu detaliile aferente.

Livrarea se realizează la adresa de livrare definită de către client în formularul de comandă, utilizând curieratul extern sau echipa internă de livrare. Pentru unele comenzi exista si posibilitatea de a ridica produsele de la sediul vanzatorului. Toate produsele vânzătorului se livrează demontate (cu excepția produselor realizate dintr-o singură componentă), în colete, pentru a putea fi transportate în siguranță.

Avand in vedere ca transportul este un serviciu externalizat, nu putem solicita firmei de curierat partenere livrarea la o anumita ora sau la o anumita data. De asemenea, Settimo Concept nu este responsabila pentru intarzierile cauzate de firma de curierat partenera. Conform legilor in vigoare, firmele de transport nu despagubesc eventualele daune daca produsele nu au fost desfacute la livrarea lor si nu se intocmeste un proces verbal cu daunele constatate.

În urma achiziției produselor de pe site-ul settimo.ro cumpărătorul poate nota opiniile sale pentru produsele cumpărate. Clienții pot oferi comentarii atât pozitive, cât si negative cu privire la utilitatea produsului și la concordanța acestuia, condiția de bază fiind utilizarea unui limbaj corespunzător care să nu aducă injurii. În cazul în care clientul nu respectă termenii și condițiile, vânzătorul își rezervă dreptul de a-i bloca accesul și de a-i suspenda posibilitatea de a adăuga comentarii.

 

4.        DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice prin intermediului settimo.ro, sau la adresa de mail office@settimo.ro cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic, chat sau e-mail) prin care Settimo Concept își derulează operațiunile.

Comanda este alcatuita astfel:

Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;

Specificatiile cumparatorului (acolo unde este cazul);

Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Daca vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica din partea cumparatorului o acceptare completa a termenilor si conditiilor comenzii.  Acceptarea comenzii de catre vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala sau electronica din partea vanzatorului catre cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea cumparatorului.

Prezentul contract intra in vigoare la confirmarea comenzii de catre vanzator. Confirmarea se face telefonic, electronic sau verbal. Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza contractului astfel incheiat.

Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor si/sau serviciilor din comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri si/sau servicii din comanda va anunta cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii.

Prezentul Contract intră în vigoare la confirmarea comenzii de către Vânzător. Confirmarea se face telefonic, electronic sau verbal. Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza contractului astfel încheiat.

Contractul se consideră încheiat între vânzător și cumpărător în momentul primirii de către cumpărător de la vânzător, prin intermediul postei electronice și/sau SMS și/sau telefon a notificării de expediere a comenzii.

 

5.        COMANDA

Clientul/ cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie, in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a produsului.

Nu toate produsele sunt disponibile sau vandabile, fiind scoase din fabricatie de catre producator sau alt motiv si cumparatorul va fi anuntat acest lucru in momentul confirmarii comenzii.

Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

Vânzătorul poate anula comanda efectuată de către cumpărător, în urma unei notificări prealabile adresate cumpărătorului, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese în următoarele cazuri:

- neacceptarea tranzacției de către banca, în cazul plății online;

- datele furnizate de către cumpărător, pe site sunt incomplete și/sau incorecte;

In cazul in care cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 zile de la data primirii coletului retur.

Unele dintre produse beneficiază de anumite discounturi/bonusuri în momentul în care sunt achiziționate în cadrul aceleeași comenzi împreună cu un alt produs. Promoția este valabilă doar dacă clientul păstrează comanda cu pachetul de produse alese inițial. Dacă renunță la unul dintre produsele din pachet, promoția nu se mai pastrează și reducerea aplicată se anulează. Produsul pentru care clientul își păstrează opțiunea de comanda revine pe prețul integral, urmând ca acesta să fie prețul achitat în momentul onorării comenzii.

Dacă un client dorește să returneze un produs care a beneficiat de un discount sau a generat obținerea unui bonus suplimentar, în momentul achiziției, prin introducerea lui în comandă în asociere cu alte produse se va supune următoarelor reguli de returnare a banilor:

Returnarea banilor se va face în termen de maxim 14 zile de la data anunțării deciziei de returnare, în contul bancar oferit de către client în formularul de returnare.

Pentru că produsul făcea parte dintr-o promoție, doar prin asocierea cu celelalte produse, discounturile/bonusurile oferite în comanda inițială se anulează. Prețurile produselor păstrate de către client revin la valoarea de dinaintea aplicării discountului, discount obținut prin asocierea în comanda cu produsul care urmează a fi returnat. Suma care urmează a fi inapoiată clientului este egală cu diferența dintre valoarea achitată de către client și prețul inițial al produselor păstrate (fără reducerea aplicată pentru cumul de produse).

În cazul în care un Bun și/sau Serviciu comandat de către Cumpărător, nu poate fi livrat de către Vânzător, acesta din urmă va informa Clientul/Cumpărătorul asupra acestui fapt și va returna în contul Cumpărătorului contravaloarea Bunului și/sau Serviciului, în termen de maxim 7 (șapte) zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunoștință acest fapt sau de la data la care Cumpărătorul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.

 

6.        DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Conținutul site-ului www.settimo.ro, asa cum este definit în preambul - texte, imagini, grafică web, scripturi, programe, baze de date, precum și materialele care fac obiectul comunicărilor prin email - aparține Settimo Concept SRL, fiind protejat de legea drepturilor de autor și cea a drepturilor de proprietate intelectuală și industrială.

Clientului/ cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui conținut în orice alt context decât cel original intenționat de Settimo Concept SRL, includerea oricărui conținut în afara site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al Settimo Concept SRL asupra conținutului precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea conținutului, decât cu acordul scris expres al Settimo Concept SRL.

Clientul/ cumpărătorul poate copia, transfera sau utiliza conținutul numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intră în conflict cu prevederile documentului.

Niciun conținut transmis către client/ cumpărător, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare și/sau vizualizare nu constituie o obligație contractuală din partea Settimo Concept SRL și/sau al angajatului Settimo Concept SRL care a mijlocit transferul de conținut, în cazul în care aceasta există, față de respectivul conținut.

Utilizarea sau reproducerea oricăror elemente din cele enumerate mai sus, fără acordul scris prealabil al Settimo Concept SRL, se pedepsește conform legilor în vigoare. Orice încercare de orice natură de modificare a imaginii și informațiilor din prezentul site www.settimo.ro, fără acordul prealabil al Settimo Concept SRL, dă dreptul unilateral și neechivoc ca Settimo Concept SRL să facă uz de toate prerogativele sale de a se adresa instanțelor legal competente pentru sancționarea acestor fapte.

Este interzisă orice utilizare a conținutului site-ului www.settimo.ro în alte scopuri decât cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care îl însoțește, în cazul în care acesta există.

Settimo Concept SRL respectă dreptul la proprietatea intelectuală a terților; în cazul în care considerați că site-ul www.settimo.ro conține informații care încalcă vreun drept apărat de legea pentru protecția drepturilor de autor, vă rugăm să ne contactați la adresa de email office@settimo.ro.

 

7.        POLITICA DE CONFIDENTIALITATE SI PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Settimo Concept SRL certifică faptul că va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Settimo Concept SRL respectă Regulamentul UE 2016/679 (GDPR) precum și orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul României.

Datele cu caracter personal reprezinta orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila. In principiu reprezinta date personale, pe care si compania Settimo Concept SRL le are in vedere: numele si prenumele persoanei fizice, domiciliul, adresa de email, CNP, numar de telefon, coduri client/atribut al contului inregistrat, codul de identificare de tip AWB pentru livrarea produsului comandat etc.

Prelucrarea de date cu caracter personal reprezinta orice operatiune efectuata asupra datelor cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea prin transmitere (inclusiv catre terti daca este cazul), punerea la dispozitie, alinierea, combinarea, blocarea, restrictionarea, stergerea, distrugerea etc.

Datele personale pe care le colectează și prelucrează compania Settimo Concept SRL sunt: numele și prenumele, domiciliu (adresa poștală pentru livrare), adresa de email, CNP-ul, numar de telefon, coduri de identificare client/ identificator online, date de facturare (in cazul finalizării unei comenzi), voce, informații bancare (în cazul efectuării unui retur/ramburs de plată), cont social media.

Settimo Concept SRL colecteaza numai acele date personale minime necesare indeplinirii scopurilor/activitatilor realizate de catre companie. Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, asa cum sunt definite in Regulamentul General privind Protectia Datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 18 ani.

Scopurile prelucarii datelor cu caracter personal furnizate de catre un client/ cumparator avute in vedere si urmarite de catre compania Settimo Concept SRL sunt următoarele:

- Pentru a facilita accesul clientului la serviciile Settimo Concept SRL:

a) creearea și administrarea contului în cadrul platformei Settimo

b) validarea, expedierea și facturarea comenzilor către client

c) ulterior validării comenzii, pentru transmiterea de informații privind produsele, perioadele de livrare, anulări sau alte probleme de orice natură referitoare la o comandă sau un contract, la serviciile sau produsele achiziționate de către client

d) returnarea produselor conform prevederilor legale

e) asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de răspunsuri la întrebările cu privire la comenzi sau la produsele și serviciile Settimo Concept SRL. Aceste servicii pot include trimiterea de newslettere și/sau alerte periodice, în format electronic, telefonic sau prin poștă

f) scopuri statistice, fără ca drepturile și libertățile fundamentale ale clientului să fie afectate

h) îmbunătățirea serviciilor Settimo Concept SRL și în scopuri de marketing: prin mesaje de tip e-mail, SMS, telefonice, mobile push, webpush, etc., conținând informațiicu privire la oferta curentă Settimo Concept SRL, informații referitoare la produsele adăugate în secțiunea Wish list/ Coșul meu.

Settimo Concept SRL se obliga ca datele colectate ale clientului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

Orice client Settimo Concept SRL are dreptul și libertatea de a își retrage consimțământul de prelucrare a datelor prin:

- Modificarea setărilor din contul de client

- Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi

- Contactarea Settimo Concept SRL pe adresa de email office@settimo.ro printr-o cerere scrisă, sau la numărul de telefon de contact.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiați de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției. Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc și să solicitați ștergerea datelor*.

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, Settimo Concept SRL are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizați despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană. Scopurile colectării datelor sunt: reclama, marketing și publicitate precum și servicii de comunicații electronice. Este necesar să furnizați datele, acestea fiind necesare pentru comunicările comerciale, livrarea produselor și emiterea documentelor fiscale. Refuzul dumneavoastră determină imposibilitatea noastră de a vă putea livra produsele.

Prin transmiterea de informații sau materiale prin intermediul acestui site, oferiți vânzătorului - Settimo Concept SRL - acces nerestricționat și irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afișa, modifica, transmite și distribui aceste materiale sau informații. Sunteți, de asemenea, de acord ca vânzătorul Settimo Concept SRL - să poată utiliza liber, în interes propriu, aceste idei, concepte sau tehnici pe care ni le-ați trimis prin intermediul site-ului www.settimo.ro. Settimo Concept SRL nu va constitui subiect de obligații referitoare la confidențialitatea informațiilor trimise, dacă legislația în vigoare nu prevede alte specificări în acest sens.

Prin citirea documentului ați luat la cunoștință faptul că vă sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a vă adresa justiției în caz de încălcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

De asemenea, Settimo Concept SRL poate furniza datele cumpărătorului cu caracter personal altor companii cu care se află în relații de parteneriat, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează ca aceste date sunt păstrate în siguranță și ca furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, după cum urmează: partenerilor comerciali pentru furnizarea produselor/serviciilor comandate, furnizorilor de servicii de curierat, furnizori de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plată/bancare, altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre, asigurători. Mentionam ca datele cu character personal nu se folosesc in scopuri publicitare fara acordul dumneavoastra expres.

Informatiile cumpărătorului cu caracter personal pot fi furnizate și către Parchetul General, Poliție, instanțele judecătoresti și altor organe abilitate ale statului, în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate.

Solicitarea ștergerii datelor cu caracter personal se poate realiza în cazul în care datele nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate sau v-ați retras consimțământul

Păstrarea datelor cu caracter personal: Datele personale urmează să fie stocate de către Settimo Concept SRL atâta timp cât aveți un cont în platforma www.settimo.ro. Puteți să solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau a contului.

 

8.        POLITICA DE UTILIZARE COOKIE-URI

Această politică se referă la cookie-urile și tehnologiile similare folosite pe site-ul www.settimo.ro.

Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, un text special, deseori codificat. Acesta este trimis de un server unui navigator web si apoi trimis inapoi (nemodificat) de catre navigator, de fiecare data cand acceseaza acel server. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Mozilla) si este complet “pasiv” adica nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului.

Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum și pentru urmărirea comportamentului utilizatorilor; aplicații tipice sunt reținerea preferințelor utilizatorilor și implementarea sistemului de Coș de cumpărături. Aceste fișiere fac posibilă recunoașterea terminalului utilizatorului si prezentarea conținutului într-un mod relevant, adaptat preferințelor utilizatorului. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile Settimo Concept SRL pentru a oferi servicii comfortabile utilizatorilor (de exemplu: preferințele în materie de confidențialitate online și istoric coșul de cumpărături). De asemenea, sunt utilizate în pregătirea unor statistici anonime agregate care ajută la înțelegerea modalității în care un utilizator beneficiază de www.settimo.ro, permițând îmbunătățirea structurii și conținutului, dar excluzând indentificarea personală a utilizatorului.

Settimo Concept SRL folosește două tipuri de Cookie-uri: per sesiune și fixe (fișiere temporare ce rămân în terminalul utilizatorului până la terminarea sesiunii sau închiderea aplicației/browser-ului web). Fișierele fixe rămân pe terminalul utilizatorului pe o perioadă în parametrii cookie-ului sau până sunt șterse manual de către utilizator.

O vizita pe www.settimo.ro poate plasa: Cookie-uri de performanta a site-ului, Cookie-uri de analiza a vizitatorilor, Cookie-uri de inregistrare, Cookie-uri pentru geotargetting, Cookie-uri pentru publicitate sau Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate.

Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator fiind criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele. In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau ca utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-urile sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web).

Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite funcționalități ale www.settimo.ro. Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor poate face unele site-uri imposibil de folosit. Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile; dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele. De exemplu, blocarea anumitor cookie-uri vă poate împiedica să cumpărați online, să vă autentificați în contul dumneavoastră, etc.

Cookie-urile sunt folosite în următoarele scopuri:

-          Funcționarea site-ului

-          Imbunătățirea experienței clientului pe site (conținut și servicii adaptate preferințelor utilizatorului - categorii de produse și servicii)

-          Acces adaptat pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.

-          Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).

-          Publicitate: masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un site (ex. prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Site-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate a cookieuri-lor NU sunt virusi si folosesc formate tip plain text; nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi. Intrucat cookie-urile pot fi folosite pentru scopuri negative deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pentru un anume site cat si pe mai multe alte site-uri, fiind folosite ca o forma de Spyware (spionaj privind activitatea consumatorului), multe produse anti-spyware marcheaza cookie-urile in mod constant pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website si daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata). Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Este foarte important ca Utilizatorul sa aleaga metoda cea mai potrivita de protectie a informatiilor personale si sa:

-          Particularizeze setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru securitatea utilizarii cookie-urilor si sa seteze termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.

-          Seteze termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces

-          Ia in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.

-          Instaleze si sa actualizeze constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Se recomanda actualizarea programelor de navigare in mod constant, pentru ca multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “Optiuni” sau in meniul de “Preferinte” al browserului.

Clientul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese. Pentru aceasta clientul/ cumparatorul se va adresa Settimo Concept SRL, conform datelor de contact disponibile pe site, valabile la acea data. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, clientul/ cumparatorul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

Settimo Concept SRL garanteaza ca datele personale colectate ale unui utilizator vor fi folosite cu scopurile declarate și nu va face publică, nu va vinde, nu va închiria, nu va transfera, etc. baza de date conținând informații referitoare la datele cu caracter personal sau special ale cumpărătorului/clientului vreunui terț neimplicat în îndeplinirea scopurilor declarate, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic. Excepție de la prevederile menționate anterior va face situația în care transferul/ accesarea/ vizualizarea/ etc. este cerută de către organele abilitate în cazurile prevăzute de reglementările în vigoare la data producerii evenimentului.

Settimo Concept SRL nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este găzduită baza de date care contine aceste date.

 

9.        DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE VÂNZĂTORULUI SETTIMO CONCEPT S.R.L.

Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în comandă și va livra bunurile și serviciile care îndeplinesc cerințele, nevoile și specificațiile cumpărătorului.

Informațiile prezentate pe site-ul settimo.ro au caracter informativ și pot fi modificate de către vânzător, fără o anunțare prealabilă. De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerența structurii informației, descrierile produselor pot fi incomplete, însă vânzatorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat. Imaginile produselor de asemenea au caracter informativ și pot exista diferențe între acestea și produs.

Comunicarea cu magazinul se poate face prin interacțiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele menționate la secțiunea Contact de pe site. Vor fi excluse din site păreri sau adresări ce conțin injurii sau un limbaj neadecvat. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

Settimo Concept S.R.L.  poate cesiona și/sau subcontracta o terță parte pentru servicii ce țin de onorarea comenzii, cu informarea cumpărătorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vânzătorul va fi întotdeauna responsabil față de cumpărător pentru toate obligațiile contractuale (alegerea companiei care va efectua livrarea).

 

10.    TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra bunurilor și serviciilor va fi transferată la momentul efectuării plății din partea cumpărătorului în locația indicată în comandă (întelegând prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factură fiscală în cazul livrărilor efectuate de catre personalul Settimo Concept SRL).

Clientul are obligația ca la primirea produsului să verifice ambalajul să nu fie rupt, să nu prezinte urme de zgârieturi, lovituri și poate refuza acel produs în cazul în care prezintă urme de manipulare defectuoasă și să încheie un proces verbal cu repezentantul firmei de curierat.

 

11.    LIVRAREA BUNURILOR

Modalitatea si conditiile de livrare difera in functie de valoarea totala a comenzii. In general, comenzile sunt livrate in termen de 48 ore - 35 de zile lucratoare, cu excepția cazului în care ați convenit asupra unei alte date. Produsele se livreaza in limita stocului disponibil. Settimo Concept S.R.L. nu poate garanta prezenta in stoc a tuturor produselor prezentate.

Settimo Concept S.R.L. isi rezerva dreptul ca, in cazul in care furnizorii produselor solicita acest lucru, sa solicite plata in avans a unei parti a valorii produselor.

Plata in avans se poate realiza prin ordin de plata sau virament bancar, in baza unei facturi proforme iar dovada platii trebuie trimisa catre Settimo Concept S.R.L. la adresa de e-mail.: office@settimo.ro. Aceste comenzi vor incepe a fi procesate numai dupa incasarea avansului.

Daca suma achitata in avans este mai mica decat valoarea produselor comandate, clientul va trebui sa achite diferenta in momentul livrarii sau inainte de momentul livrarii. Pentru aceasta ultima situatie, ca si pentru plata la livrare, produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea.

Pentru produse a caror contravaloarea se achita prin ordin de plata sau virament bancar, termenul de livrare se masoara incepand cu momentul in care suma platita de Dumneavoastra a ajuns in contul Settimo Concept S.R.L.

Vanzatorul se obliga sa livreze bunurile in sistem de curierat catre cumparator sau depozit sau la punctul de lucru Settimo Concept S.R.L., conform optiunii clientului.

Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

Vânzătorul va efectua livrarea bunurilor și serviciilor numai pe teritoriul României.

Livrarea este gratuită pentru comenzi mai mari de 3000 Ron.

Pentru comenzi mai mici de 3000 Ron, se percepe un cost fix de transport de 50 lei (Exceptie fac localitatile aflate in afara razei de acoperire a agenției de curierat Fan Courier, pentru care se percepe un cost de transport, cost calculat in functie de numarul de kilometri suplimentari) daca coletul are greutatea de pana la 5 (cinci) kg, crescand proportional cu greutatea coletului cu 1 RON/fiecare kilogram suplimentar. 

In cazul in care aveti in comanda produse fragile, piese de mobilier sau articole de dimensiuni mari ce necesita o atentie sporita la manipulare, Settimo Concept S.R.L. va asigura transport special pentru livrarea acestora, excluzand pentru siguranta produselor firmele de curierat. In acest caz, transportul special va fi organizat doar dupa plata in avans a intregii comenzi. Intervalul in care se va face aceasta livrare poate varia intre 5-6 ore si 2-10 zile lucratoare, in functie de disponibilitatea pe piata nationala sau internationala a transportatorilor privati cu care coaboram.

Timpul de livrare al unei comenzi este un interval de zile influentat de: transportul bunurilor de la furnizorul de marfa al Settimo Concept SRL, timpii de procesare in centrul logistic al furnizorului initial si in depozitul Settimo Concept SRL, zile lucratoare din luna, numarul produselor din comanda si timpii de procesare ai fiecarui produs etc. Timpul total de livrare poate fi decalat de un produs cu perioada mai lunga, astfel ca Clientul accepta ca prin cumularea a mai multe produse intr-o comanda decaleaza livrarea produselor pana la data cea mai indepartata.

Livrarile se vor efectua de regula in interiorul perioadei estimate la plasarea comenzii (variaza intre 2 zile si 35 zile lucratoare) si clientul poate obtine informatii privind statusul livrarii in orice moment. In cazul in care produsul poate fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, Settimo Concept SRL va informa de indata clientul prin e-mail sau telefonic, oferind doua optiuni: clientul poate fie renunta (in scris) la comanda/produs, fie accepta noul termen de livrare estimat. In eventualitatea in care plata a fost efectuata in avans prealabil livrarii, sumele platite vor fi rambursate in totalitate conform legii, in termen de maximum 14 zile de la data renuntarii.

Livrarea se realizează la adresa de livrare definită de către client în formularul de comandă. Toate produsele se livrează demontate (cu excepția produselor realizate dintr-o singură componentă), în colete, pentru a putea fi transportate în siguranță.

Avand in vedere ca folosim un serviciu externalizat, nu putem solicita firmei de curierat partenere livrarea la o anumita ora sau la o anumita data, prin urmare va rugam sa nu ni se solicitate nici noua. De asemenea, nu ne facem responsabili pentru intarzierile cauzate de firma de curierat partenera.

Va anuntam ca, conform legilor in vigoare, firmele de transport nu despagubesc eventualele daune daca produsele nu au fost desfacute la livrarea lor si nu se intocmeste un proces verbal cu daunele constatate. In cazul in care acest lucru nu se face la primirea coletului , produsele isi pierd garantia si contravaloarea lor nu se returneaza.

Costurile transportului in sistem de curierat a produselor achizitionate pe site sunt urmatoarele:

a) pentru livrarea produselor comandate sub 250 de lei, taxa de livrare in valoare de 30 RON (inclusiv TVA) daca coletul are greutatea de pana la 5 (cinci) kg si dimensiuni reduse

b) taxa de manevrare (materiale impachetare si protectie, alte costuri pentru produse fragile, grele, dimensiuni atipice etc) pentru livrarea produselor mai grele de 5 kg. Toate costurile se calculeaza si sunt comunicate Clientului la momentul plasarii comenzii in functie de criteriile specifice comenzii (volum, greutate, materiale). Settimo Concept estimeaza pe baza unor indicatori interni costul transportului si Clientul accepta in mod expres prin plasarea comenzii estimarile pentru costul transportului si manevrarii, indiferent de datele care au stat la baza determinarii acestui cost. In consecinta, Clientul nu poate solicita ulterior plasarii comenzii un cost inferior al transportului pe baza unor cantariri sau masurari proprii ale coletului.

 

12.    GARANTIA PRODUSELOR

Settimo Concept respecta prevederile de garantie conform legislatiei romanesti in vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor. Garantia se aplica conditiilor normale de utilizare si este valabila numai pentru produsele achizitionate si platite de client de la Settimo Concept. Produsele beneficiaza de o garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003, astfel cum aceasta a transpus Directiva 1999/44/CE privind vanzarea de bunuri de consum si garantiile conexe sau daca in prezentarea produsului este precizat un termen extins de garantie se aplica termenul mai lung. Raspunderea Settimo Concept, conform prevederilor art. 9-14 din Legea 449/2003, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului, pentru produsele cu o durata medie de utilizare de cel putin 2 ani. Garantia presupune rambursarea valorii pentru produsele neconforme pentru care clientul notifica comerciantul in scris in termenul legal; Settimo Concept nu inlocuieste si nu repara produsele defecte sau neconforme. Produsele neconforme redevin proprietatea Settimo Concept. Clientul nu este indreptatit la despagubiri sau penalitati pentru produsele neconforme si prin plasarea comenzii declara ca accepta sa primeasca contravaloarea produselor si transportului in cazul lipsei de conformitate.

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.settimo.ro, beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, în ambalaj propriu și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte. Unele dintre produse s-ar putea să fie trecute în categoria de produse resigilate, în pagina de prezentare a fiecărui produs fiind trecut explicit motivul resigilării produsului.

Produsele vandute si livrate sunt insotite de certificatul de garantie. Certificatul de garanție conține instruncțiunile generale de utilizare și condițiile de garanție.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii, pe adresa office@settimo.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Cumpărătorul are obligația de a păstra certificatul de garanție și factura fiscală. În cazul apariției unei defecțiuni, conform Legii nr. 449/2003, certificatul de garanție este singurul document care atestă dreptul la garanție și care va fi prezentat împreună cu factura fiscală și dovada plății (chitanța, bon fiscal etc.). Pierderea certificatului de garanție determină anularea garanției bunului sau serviciului.

Garantia bunurilor, care beneficiaza de Certificatul de Garantie emis de S.C. Settimo Concept SRL, se solutioneaza la adresa adresa office@settimo.ro

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu O.G. 21/1992, Legea 449/2003 si O.G. 174/2008.

Pentru orice categorie de produse sunt strict interzise:

-asamblarea produsului în cazul în care se constată deteriorarea unui element sau a produsului în sine;

- dezambalarea folosind obiecte tăioase sau dure;

- tăierea sau zgârierea materialelor;

- frecarea de alte suprafețe sau cu substanțe (soluții de curățare) abrazive;

- folosirea sau păstrarea produselor în medii umede sau la temperaturi sub 0 grade Celsius precum și în medii cu variații de temperatură;

- așezarea produsului lângă surse de căldură (distanța de gardă este de 1m) în afară mobilierului de bucătărie proiectat în acest scop;

- folosirea produselor de curățare care conțin acizi, petrol, gaz, detergenți, solvenți chimici sau alcool (orice soluție trebuie încercată întâi pe o suprafață mică, ascunsă);

- dehidratarea pielii (fără hidratare pielea se usucă și crapă);

- udarea produselor (curățați cu o cârpă ușor umezită într-o soluție de apă cu săpun -50% apă, 50% săpun lichid pH neutru - apoi ștergeți imediat cu o cârpă uscată);

- împingerea mobilierului (mobilierul demontabil trebuie demontat);

- roluirea, îndoirea sau curbarea saltelelor la transport și manipulare;

- folosirea mobilierului în alt scop decât cel pentru care a fost proiectat.

Solutionarea garantiei se face in maxim 15 zile calendaristice.

Vânzătorul nu își asumă nicio răspundere pentru execuția și consecințele serviciilor de manipulare, transport, montaj și instalare executate de terți, atunci când produsul a fost deteriorat sau nu au fost respectate instrucțiunile producătorului. Vânzătorul nu își asumă nicio răspundere privind consecințele pe care le-ar avea utilizarea sau întreținerea greșită a produselor, datorate nerespectării instrucțiunilor producătorului. Cumpărătorul este de acord cu faptul că produsele manufacturate și cele din materiale naturale precum pielea, piatra naturala, lemnul masiv, furnir, nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuanțelor de culoare pe diferite suprafețe și a particularităților aparente pe material. Cumpărătorul este de acord cu faptul că produsele din lemn masiv pot prezenta mici crăpături sau noduri în funcție de natura lemnului sau că pot apărea în timp mici crăpături funcție de condițiile în care sunt păstrate produsele - la temperaturi situate în afara intervalului 18-30 de grade Celsius și umiditate ridicată. Acestea nu sunt considerate defecte de calitate.

 

13.    POLITICA DE RETURNARE

Conform legislatiei din Romania consumatorul poate returna produsele cumpărate de pe www.settimo.ro  în termen de 14 zile calendaristice de la primirea lor, fără a fi nevoit să justifice decizia de returnare și fără a suporta alte costuri decat costurile directe de returnare a produselor, conform Ordonentei Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii.

Conform legislatiei romanesti in vigoare, renuntarea la cumparare prin denuntarea unilaterala a contractului este aplicabila doar consumatorilor clienti persoane fizice (OG 130/2000 Art 2 (1) lit. b).

Renuntarea la cumparare prin denuntarea unilaterala a contractului va fi stipulata obligatoriu prin intermediul completarii formularului de retragere.

În 48 de ore de la receptionarea email-ului dvs, un operator va confirma primirea cererii, astfel, doar aceste notificări scrise sunt luate în considerare. Cererile de retur înregistrate după 14 zile calendaristice, nu sunt preluate de operatorii societății, fiind considerate nule.

Clientul poate returna produsele achizitionate si este indreptatit sa primeasca intreaga contravaloare platita pentru produse, in urmatoarele situatii:

- Produsele prezinta deteriorari severe care le fac neconforme;

- Produsele livrate sunt diferite (specificatii, cantitate, etc) fata de comanda plasata;

- Produsele prezinta defecte de fabricatie;

- Clientul s-a retras din contract in termenul de 14 zile de la data livrarii comenzii.

Produsele trebuie returnate în starea de produs nou și însoțite de toate accesoriile (inclusiv feroneria), documentele originale (factură fiscală, bon fiscal, fişă tehnică, manual de utilizare, certificat de garanţie), bine ambalate şi protejate la transport. Ambalajul nu trebuie să prezinte deteriorări sau urme ale altor corpuri străine (ex: scoch).

Clientul poate returna produsele achizitionate si este indreptatit sa primeasca partial contravaloarea platita pentru produse daca acestea sunt intr-o stare de diminuare a valorii de revanzare (nu au toate componentele, prezinta deficiente, nu au documentatia initiala sau alte cauze care modifica produsul initial).

Clientul este informat asupra faptului că, în cazul în care produsele returnate prezintă urme de uzură, zgârieturi, ciobituri, lovituri, șocuri mecanice sau, după caz, electrice, accesorii lipsă, sunt murdare, certificate de garanție lipsă, vânzătorul își rezervă dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumă din valoarea produsului, sumă ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse. Aceasta suma va acoperi diferenţa de preț dintre un produs nou și un produs deja utilizat sau în cazul în care este într-o stare ce nu ne permite re-comercializarea lui ne rezervăm dreptul de a refuza produsul. În cazul unui refuz, costurile de transport tur-retur cad în sarcina expeditorului.

Produsele oferite cadou trebuie de asemenea să fie returnate, în condiţii de produs nou. În caz contrar, vor fi facturate la preţul afişat pe site-ul nostru www.settimo.ro, iar valoarea lor va fi reținută din diferența care trebuie rambursată.

Produsele de tip mobilier ce sunt asamblate de catre cumparator pot fi returnate doar cu toate piesele aferente, si fara defecte sau semne rezultate din manipulare si montare. Scaunele care necesita montaj pot fi returnate fara a avea defectiuni fizice sau zgarieturi provocate de montarea incorecta. Ne rezervam dreptul de a solicita si retine contravaloarea daunelor rezultate din manipulare incorecta.

Sunt exceptate de la exercitarea dreptului de retur produsele realizate la comandă după specificațiile și instrucțiunile cumpărătorului sau personalizate distinct pentru acesta, produsele care se pot deterioara sau degrada rapid, produsele ce sunt parte a unui ansamblu și nu pot fi, prin natura acestora, separate de celelalte elemente componente. Prin produse la comandă înțelegem orice produs care a fost personalizat dupa preferințele clientului (dimensiune: lungime, lațime, înălțime, diametru, culoare, tip de cristal, material de suprafață – prin specificarea unui cod de material sau orice altă modificare față de modelul standard), conform articolului 16, punctul c, din Ordonanța de urgență nr. 34/2014.

Atenţie: Dacă aţi cumparat mai multe produse de acelaşi fel şi doriţi să le returnaţi pe toate, doar unul dintre produse poate fi desigilat, restul de produse le putem accepta doar dacă sunt sigilate.

În cazul exercitării dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face în termen de maximum 15 zile calendaristice de la primirea coletului.

Returnarea se face folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de client pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care clientul a fost de acord cu o alta modalitate de plata.

Adresa de livrare marfa retur:

SETTIMO CONCEPT SRL

Str. Cpt. Gheorghe Marasoiu, Nr.14, Parter, Sector 1, Bucuresti, CP 011908

Tel: 0723 666 167

Clientului ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele au fost returnate fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat Settimo Concept decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat daca produsele sunt expediate de catre client inainte de expirarea perioadei de 14 zile impachetate corespunzator pentru protejarea pe durata transportului. Clientul ii revine responsabilitatea de a face dovada ca a trimis produsele catre Settimo Concept, prin pastrarea documentului (awb-ul de ridicare produse) oferit de catre compania de curierat, in momentul ridicarii returului, pana la termenul legal de rambursare a sumei.

Clientul are obligatia de a achita in mod direct costurile aferente transportului. Plata transportului nu se face la adresa de returnare a produselor Settimo Concept si nu se vor accepta colete cu plata ramburs pentru valoarea produselor la destinatar.

În situația în care comanda dumneavoastră conţine mai multe produse, și doar unele dintre acestea prezintă defecte, dacă doriţi să returnați toată comanda, se va percepe taxa de retur în conformitate cu termenii și condițiile prezentului regulament.

Dacă returnați un produs care prezintă un defect de fabricație sau un defect care a survenit în urma transportului, acesta trebuie să fie returnat exact în aceleași condiții ca și restul produselor care fac obiectul prezentului regulament (exceptand taxa de retur).

Dacă produsul returnat prezintă orice alte defecte față de cele sesizate în formularul de retur (exemplu: are pete, prezintă urme de montaj, uzură sau folosire excesivă, zgarieturi, ciobituri, lovituri, şocuri mecanice, este murdar sau are feroneria lipsă), ne rezervăm dreptul de a percepe o taxă pentru a acoperi defectele suplimentare aduse produselor sau în cazul în care este într-o stare ce nu ne permite re-comercializarea lui ne rezervăm dreptul de a refuza produsul.

Atenție: Produsele ale căror defecte sunt constatate după o perioadă de timp mai mare decât termenul de returnare afişat în pagina de prezentare a produsului, nu mai pot fi returnate. În această situaţie defectele semnalate vor fi soluţionate în conformitate cu termenii şi condiţiile înscrise în Certificatul de Garanție al produselor.

Nu constituie defecte ale produselor nemulțumirile legate de aspect, culoare, textura materialului. Returul produselor în baza acestor motive nu este scutit de taxa de retur.

Responsabilitatea privind integritatea produselor pe durata transportului produselor retur, cade în sarcina dumneavoastră: Consumatorul este responsabil doar în ce privește diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor și funcționării produselor, conform articolului 14, alineatul 3 din Ordonanța de urgență nr. 34/2014.

Daca clientul trimite produsele impachetate necorespunzator pentru protejare/manipulare este raspunzator de orice distrugeri, defecte, descompletari constatate la receptia returului. Settimo Concept isi rezerva dreptul sa nu accepte produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, cele care prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice, produsele carora le lipsesc accesorii. La recepția produsului returnat se întocmește un proces verbal de constatare și se fac fotografii pentru a putea face dovada diminuării valorii produselor (dacă este cazul).

Pentru a proteja produsul pe durata transportului va recomandam să țineți cont de următoarele indicații de ambalare:

AMBALAREA PRODUSELOR DE MOBILIER: Vă recomandăm ambalarea produselor din această categorie în cutii de carton și protejarea suplimentară a acestora la exterior în folie cu bule. Peste această folie, ca măsură suplimentară de protecție, folosiți banda adezivă pentru ambalaj– scotch.

AMBALAREA PRODUSELOR DE ILUMINAT: Vă recomandăm ambalarea produselor din această categorie în cutii de carton și protejarea suplimentară a acestora la exterior în folie cu bule. Peste această folie, ca măsură suplimentară de protecție, folosiți banda adezivă pentru ambalaj– scotch.

AMBALAREA PRODUSELOR DIN CATEGORIA DECORAȚIUNI: Vă recomandăm ambalarea produselor din această categorie în cutii de carton și protejarea suplimentară a acestora atât la interior cât şi la exterior în folie cu bule. Peste această folie, ca măsură suplimentară de protecție, folosiți banda adezivă pentru ambalaj– scotch.

AMBALAREA FOTOLIILOR, CANAPELELOR ȘI A COLȚARELOR: Vă recomandăm ambalarea produselor din această categorie în folie strech pentru protejarea produsului împotriva prafului și folie cu bule pentru protejarea produselor împotriva eventualelor deteriorări datorate manipulării la transport.

 

14.    FORTA MAJORA

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, dacă o astfel de neexecutare a fost cauzata de un eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.

Daca în termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea deplina drept a Contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

15.    LITIGII

Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Settimo Concept și clienți/ cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din Municipiul Bucuresti.

Prin folosirea/ vizitarea/ vizualizarea/ etc siteului si/sau al oricarui continut trimis de catre Settimo Concept clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile "Termeni si conditii".